Гугъл с куп новости

Google обяви цял куп нови хардуерни устройства, съобщи CNBC. След като миналата година компанията показа своите смартфони Pixel и Pixel XL, очилата за виртуална реалност Daydream View VR и "умната" колонка Google Home, в сряда бяха представени техните наследници, но и нови джаджи. Ето и списък на новостите:
Второто поколение на Pixel
Смартфоните са в два варианта - с 5,5 и с 6-инчов дисплей. По-големият е с пластмасов извит OLED дисплей, който стига до краищата на апарата. За негова база е използван суперфонът LG V30. По-малкият апарат е разработен съвместно с НТС и подобно на флагмана на тайванската фирма, предлага и управление на някои функции чрез стискането на телефона.
И двата апарата поддържат винаги включен дисплей, който показва съобщения дори и когато телефонът е заключен. Друга интересна функция е да засичат музиката, която свири наоколо и да изписват името на песента или произведението.
Нито един от апаратите не предлага 3,5-милиметров жак за слушалки, като за това ще трябва да се купи адаптер. Телефоните вървят с "чиста версия" на новия Android Oreo и са водоустойчиви. Цената на Pixel 2 започва от $649, а на Pixel 2 XL тръгва от $849. Вече се приемат предварителни поръчки за тях.
Ново: Google Home Mini
Google Home Mini е по-малката версия на интелигентната колонка Google Home, която е пряк конкурент на Echo Dot на Amazon. Тя струва $49 и се контролира с докосване, като според Google предлага феноменален звук.
Ново: Google Home Max
Това е мега версия на Google Home, като масивният високоговорител за $399 е директна конкуренция на устройствата на премием бранда Sonos. Колонката анализира помещението, за да възпроизведе най-добрия звук. Благодарение на вградения гласов помощник Google Assistant, потребителите могат да задават въпроси и да стриймват милиони песни от доставчици като YouTube Music, Spotify и Google Play Music. Устройството поддържа Bluetooth и има 3,5 милиметров вход за слушалки.
Google Pixelbook Chromebook
Google представи хай-енд лаптоп от серията Chromebook, който предлага дизайн 4-в-1 (лаптоп, таблет, различни опции за гледане на видео, с 12,3-инчов дисплей. Батерията му издържа до 10 часа работа и е първият лаптоп с бутон за Google Assistant на клавиатурата. За него се предвижда и стилус. Цената му е $999, стилусът струва $99.
Ново: Слушалки Google Pixel Buds
Безжичните Bluetooth слушалки предават съобщения, прочитат SMS-и и ви свързват с Google Assistant. Нещо повече, могат и да превеждат в реално време разговор. С едно зареждане на батерията издържат 24 часа. Цената им е $159, доставката - през ноември.
Ново: Google Clips
Google изненада аудиторията с нова камера, наречена Google Clips. Тя автоматично прави снимки, докато минава денят, като засича интересни моменти от ежедневието. Тя има и бутон да правене на снимки, но може да работи и сама, прикачена за почти всеки предмет.

Станете почитател на Класа