Електрическият камион на Tesla може да измине до 500 км. с едно зареждане

Tesla планира да демонстрира първия си електрически камион през септември и ключовата му характеристика е изненадващо големия пробег за возило от подобен тип.

Според Reuters, e-машината ще може да измине до 460 – 500 километра с едно зареждане на батерията, което очевидно показва намеренията на Tesla да участва в превози на по-дълги разстояния. Такъв пробег се счита за долния край на спектъра на превозите на дълги разстояния, което е доста обещаващо за новата машина. Предвижда се камионът да се използва за дневни преходи и няма да разполага с място за спане. Той обаче ще има и автономна технология за самоуправление.

 

 

Камионът е първата стъпка на компанията в стратегията ѝ да разшири бизнеса си извън луксозните електрически коли. Идеята за мощен товарен камион на електричество, който може да се конкурира с конвенционалните дизелови машини, е ключова за визията на Илон Мъск.

 

Според слуховете, той вече се е срещнал с потенциални купувачи, за да обсъждат евентуални сделки.

 

Товарната машина ще допълва бизнеса на Tesla с леки автомобили, който се засилва още повече с пускането на новия седан Model 3. Компанията планира до края на тази година да произвежда по 5000 коли седмично, а догодина да достигне 10 000 на седмица.

Станете почитател на Класа