„КиберБеркут”: САЩ учат Украйна на методите на психологическата война

Съвместна група на американци и украинци подготвят информационни диверсии против рускоезичното население на Украйна. Това съобщиха на своя сайт активистите на „КиберБеркут". „Днес получихме информация за това, че през идните дни в Киев от Щутгарт ще пристигне началникът на отдела на Центъра за координация на специалните операции на обединеното командване на ВС на САЩ в Европейската зона с група американски военнослужещи – експерти в сферата на психологическата война", съобщават „КиберБеркут".

„На групата са поставени задачи за организиране и провеждане заедно с украинските специалисти на информационни диверсии против самопровъзгласилите се републики в Донбас и рускоезичното население на Украйна", съобщават още хакерите.

В съобщението се отбелязва още, че дейността на американките и украинските пропагандисти ще бъде координирана от заместник-министъра на информационната политика Татяна Попова.

„КиберБеркут" не за първи път разкрива пъклените планове на украинските власти. Например, в средата на януари тази година хакерите публикуваха на своя сайт писма и шифрограми на Антитерористичния център на Службата за сигурност на Украйна, съобщаващи за това, че взривът в автобуса до Волноваха е организиран от СБУ, и как силоваците са използвали гибелта на загиналите 12 души за политически цели.

Също в края на април 2015 година „КиберБеркут" публикува доказателства за участието на СБУ в ликвидирането на опозиционни политици и журналисти в Украйна.

Станете почитател на Класа