iPhone измества BlackBerry в корпоративния сектор

Доминацията на BlackBerry в корпоративния сектор е сериозно разклатена. Големи правителствени и частни организации все по-често избират смартфоните на други производители за сметка на считания доскоро най-надежден продукт на канадската RIM.

Така например, имигрантската служба на САЩ ще прекрати тази седмица дългогодишното споразумение с RIM, предаде Ройтерс. ICE е сключила договор с Apple за доставка на смартфони iPhone за 17 600 служители. Стойността на сделката е 2,1 милиона долара.

ICE си партнираше с RIM в продължение на 8 години, но BlackBerry решението вече не удовлетворява потребностите на организацията. След анализ на възможностите на iOS и Android, експертите на ICE са избрали смартфоните iPhone, отчитайки предимства в качеството на хардуерната платформа и операционната система на Apple.

Миналата седмица от Blackberry се отказа и консултантската фирма Booz Allen Hamilton, която разполага с персонал от 25 хиляди души. Компанията ще замени смартфоните на RIM с iPhone и Android устройства.

Отказът на корпоративни клиенти от BlackBerry е сериозен удар за RIM. В момента канадската компания подготвя смартфони от следващо поколение с операционна система BlackBerry 10, но това едва ли ще й помогне да си върне вече загубените клиенти.


technews.bg/info.php

Станете почитател на Класа