Skype за Windows 8 излиза на 26 октомври

Skype за Windows 8 ще излезе заедно с новата операционна система, а именно – на 26 октомври, петък. Още в края на тая седмица потребителите ще могат да си изтеглят новата версия на софтуера от Windows Store.

Skype за Windows 8 е променен изцяло, твърди Дерек Снайдър, който ръководи мобилния маркетинг в Skype. Нова е и архитектурата му и приложението ще замени досегашния модел на работа peer-to-peer (P2P) с хибриден, който разчита на инфраструктурата на Windows Messenger, и размененото съдържание като снимки, видео и т.н. вече ще се пази в Windows Azure. В дългосрочен план Skype най-вероятно ще замени Windows Messenger, но засега не е ясно кога ще се случи това.

По отношение на потребителския интерфейс вече се използва Metro вид и се поддържат всички възможности на Windows 8 като опция за работа на приложението в режим на разделен екран, добавена е интеграция с Bing за търсене на съдържание и се поддържа работа във фонов режим с намалена консумация на енергия.

От Microsoft дори твърдят, че Skype ще може да се ползва на заден фон не само на персоналните компютри, но и на таблетите или хибридните лаптопи без изобщо да оказва влияние върху батерията. Подобно на досегашните версии на услугата, и тази ще ни позволява да набираме стационарни и мобилни телефони, като сега интерфейсът ще ни дава и информация за това колко пари са останали в акаунта ни.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа