Пълнокадров Sony Alpha SLT-A99 с прозрачно огледало

Първият пълнокадров SLT фотоапарат на Sony, базиран на технологията с прозрачно огледало и 35 мм сензор

На международното изложение Photokina 2012 беше обявен Alpha SLT-А99 – първокласен фотоапарат със сменяема оптика с пълнокадров сензор (вижте карето отдолу). Сред множеството екстри на устройството се нареждат 24-мегапикселовата матрица и двойната AF система с подобрена прецизност и обогатени възможности за проследяване на обектите. Могат да се кажат суперлативи и за функционалността на фотоапарата като видеокамера. Освен безупречното качество на Full HD видеото Sony са реализирали и редица решения за звука ‒ ново поколение стерео микрофон и опция за безшумни настройки на записа в реално време. По този начин озвучаването не изостава и на йота от висококачествената картина. Alpha SLT-A99 се очаква на световния пазар в края на този месец. Цената, на която моделът ще дебютира на българския пазар, е 5499 лева.

1. Изработката
Фотоапаратът по размери и тегло се позиционира по средата между най-компактните DLSR-и и големите професионални модели. Тялото е изработено от магнезиева сплав, като е „облечено“ с устойчиви материали срещу лошо време. Бутоните са защитени от влага, а някои от функциите се управляват само с едно докосване.

2. BIONZ процесор
Процесорът BIONZ е претърпял обновяване и тази година, за да се справя светкавично с обработката на информацията от пълнокадровия сензор. Осигурява 14-битови RAW файлове, а в комбинация с революционната двойна автофокусна система проследява обектите максимално бързо и прецизно дори при видеозапис.

3. 24.3 МР сензор
Сензацията, която предизвика фотоапаратът, не е изненада. Той е резултат от дългогодишния опит на Sony в разработката на матрици и въвеждането им в иновативни устройства. Exmor® CMOS сензорът се възползва от 24.3 милиона ефективни пиксели и е със светлочувствителност в диапазона ISO 50–25 600.

4. XGA OLED Tru-Finder
3-инчовият LCD дисплей е с чудесната резолюция 1 229 000 точки. Технологията WhiteMagic засилва яркостта и прави по-комфортно използването на открито. Особено интересен обаче е визьорът XGA OLED Tru-Finder, който е със 100-процентово покритие на кадъра и резолюция от цели 2 359 000 точки!

5. Translucent Mirror
Съчетанието на хипербързия процесор BIONZ с усъвършенстваната технология с прозрачно огледало дава златни плодове. Alpha SLT-A99 прави серийни снимки със скорост 6 кадъра в секунда при пълната резолюция от 24.3 мега­пиксела. В режим Tele-zoom high speed shooting постигате 10 кадъра в секунда.

6. Full HD 60p/24p
Фотоапаратът е отличен и като видеокамера. Записва клипове с резолюция Full HD 60p/24p с пълно покритие на спецификациите на формата AVCHD v. 2.0. Можете да правите напълно безшумни настройки, докато снимате видеото. Жакът за слушалки позволява да контролирате всеки звуков детайл от записа.

Станете почитател на Класа