Surface имал по-добър екран от iPad

Екранът на таблета Surface превъзхожда по редица характеристики Retina матрицата на iPad, твърди представител на изследователския отдел на Microsoft. Според Стиви Батич, Surface е по-удобен за четене от таблета на Apple, съобщи electronista.com.

Батич дава за пример т.нар. "modulation transfer function" (MTF), която при Surface е по-добра. Това е един от параметрите, който характеризира качеството на системата за възпроизвеждане на изображения, и се използва за оценка на читаемостта на дисплея.


Екранът на Surface превъзхожда този на iPad, макар и да има по-ниска резолюция, твърди Microsoft

Когато резолюцията на екрана и плътността на пикселите (dpi) нарастват, човешкото око фиксира по-малко детайли. По тази причина степента на осветеност на стаята и отражението на екрана оказват значително влияние на контрастността на дисплея. Дори едва забележимо отражение може значително да влоши контрастта на картината и възприеманата резолюция. Според Батич, технологията ClearType е най-доброто от съществуващите в момента решения на проблема. Подходът на Microsoft е различен от този на Apple, която се стреми да увеличи плътността на пикселите.

Резолюцията на Surface с Windows RT е 1366×768 пиксела. Все още необявените таблет с Windows 8 ще има резолюция 1920×1080 точки, докато при iPad тя е 2048×1536. Много хора обаче отбелязват факта, че на екрана на Surface RT има видимо повече детайли отколкото на iPad, посочва Батич, позовавайки се на проучване сред потребителите.

technews.bg/info.php

Станете почитател на Класа