Потребителите на Skype скочиха със 70% за година

Въпреки прогнозите, че развитието на Skype ще се забави след придобиването от Microsoft, цифрите сочат точно обратното, съобщава Tech Crunch. Миналата седмица комуникационната услуга постави нов рекорд – тя бе използвана едновременно от 45,469,977 души по цял свят. Като цяло от компанията отчитат увеличение на потребителите през 2012 г. със 70% при само 30% през 2011 г.
През 8-годишната си история компанията е сменяла собственика си два пъти – веднъж от eBay и веднъж от Microsoft. Въпреки, че Skype се изправя пред все по-голяма конкуренция, като нпример Google, изнесените данни са впечатляващи.

Ето още няколко интересни факта, споделени от източник, близък до компанията:
 - Рекордът от 45 милиона онлайн потребители е станал, след като през предишният месец са били добавени 3 милиона нови активни ползватели на услугата – рекорд в досегашната история;
 - За последния месец увеличението на потребителите е близо 8%
 - По време на празници и ваканции, потреблението на Skype пада. Тази година спадът през летните месеци е бил едва през 135 дни, докато назат във времето е стигал до 6 месеца.

Все още компанията изпитва проблем с монетаризацията на популярността си. Основната причина са потребителите, които не изпитват желание да плащат за услуга, която вече са свикнали да е безплатна. Затова в плановете на Skype са представяне на нови продукти – като например безплатен Wi-fi достъп в Обединеното кралство. Също така се носят слухове, че Skype in the Workspace – новата услуга, насочена към малките бизнес потребители излиза от последните си тестове през този месец. Въпреки, че и тази услуга ще бъде безплатна, от компанията смятат, че по този начин по-голяма част от бизнеспотребителите ще се решат да използват и платените пакети на платформата, както и да станат потенциални клиенти на другите продукти и услуги на Microsoft.

Станете почитател на Класа