В Одеса вече си имат паметник на Стив Джобс

На годишнината от смъртта на легендарния Стив Джобс в украинския град Одеса тържествено бе открит негов паметник, предаде ИТАР-ТАСС.

Мястото, избрано за композицията, е най-високата точка в града край студентското общежитие на държавната академия за техническо регулиране и качество.

Паметникът - двуметрова композиция във формата на разтворена длан - е издигнат по инициатива на студентите от Кирил Максименко, който е възпитаник на университета.

"В YouTube гледах видео записи на Стив Джобс и ми направи впечатление, че той жестикулира много, затова реших да увековеча дланта му", разказва авторът. 

В дланта има отвор с форма на ябълка - символ на прочутата компания - и очертания на сърце. Арт композицията е изработена от автомобилни и моторни резервни части, дискове, компютърни елементи, гвоздеи, гайки, лагери и зъбни колела, събрани с помощта на студентите.

"Стив Джобс е младежки идол, променил света, и първият негов паметник в Украйна е отдаване на почит към великия човек и пример за това, че няма нищо невъзможно", заяви на церемонията по откриването заместник-кметът на Одеса Елена Павлова.

Главният изпълнителен директор и основател на Apple Стив Джобс почина на 5 октомври 2011 година на 56 години.

Станете почитател на Класа