България завърши квалификациите със загуба от Чехия, но показа класа

България загуби с 0:1 от Чехия последния мач от квалификациите си за класиране на Световното първенство в Бразилия през следващата година. Така отборът финишира на четвърто място в група. Единственият илюзорен шанс за успех на нашите бе да са постигне победа с 3:0 и да се чака благоприятно стечение на обстоятелствата на мачове в други групи, но това не се случи.

Над 30 000 фенове изпълниха трибуните на стадион ”Васил Левски” в очакване на чудото. По-голямата част от тях започнаха да викат "Оставка" срещу кабинета на Пламен Орешарски в 14-ата минута на световната квалификация. Веднага след това те започнаха да скандират името на треньора на отбора Любослав Пенев, за да не се разбира погрешно техния призив. Същото се повтори и в 59-та минута.

В 19-ата минута пък трибуните изригнаха в аплодисменти в чест на бившия капитан на националния тим Стилиян Петров.

През първото полувреме българите не играха добре. Тимът не успя да организира нито една остра атака срещу Чехия, докато на контраатака гостите изпуснаха три чисти голови положения.

Едва през второто полувреме (49-та) България създаде първа опасност пред Петер Чех. Рангелов отправи страхотен фалцов удар с левия крак, но чешкия вратар изби в корнер. От последвалия ъглов удар Илия Миланов стреля с глава, но топката преминава на сантиметри от гредата. 

Само две минути по-късно всички надежди за победа с 3:0 се изпариха. Чехия поведе с 1:0, след като Докал стреля от около 25 метра и прати топката в долния десен ъгъл на Стоянов. България отново приключи мача с човек по-малко, след като Петър Занев получи втори жълт картон за коментар на съдийско решение.

Станете почитател на Класа