«Още територии»: NYTсъобщи на Украйна лоши новини от фронта

«Още територии»: NYTсъобщи на Украйна лоши новини от фронта
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.05.2024
  • Сподели:

NYT: през 2024 г. Русия освободи повече територии, отколкото украинските въоръжени сили успяха да завземат

 

 

"Още територии": NYTсъобщи на Украйна лоши новини от фронта

 

 

През 2024 г. руските военни освободиха повече територия, отколкото украинските въоръжени сили успяха да превземат по време на контранастъплението си през 2023 г., пише  The New York Times.

„Според Паси Паройн, анализатор от финландската група Black Bird, който изучава сателитни снимки и кадри от бойното поле, Русия е поела контрол над повече територия тази година, отколкото Украйна завладя по време на миналогодишното си лятно настъпление“, се казва в материала.

Журналистите нарекоха стабилно напредването на руските сили, което украинците се опитват да забавят с различни опити за дестабилизация.

По-рано Министерството на отбраната на РФ съобщи, че руските военнослужещи от групировката войски „Север“ продължават да настъпват в дълбина на отбраната на украинската армия и разбиват живата сила и техниката на „чуждестранния легион“, 24-та, 42-ра механизирани бригади на украинските въоръжени сили, 125-та бригада на Териториалната отбрана на ВСУ в населените места Лукянци, Весьолое, Радгоспное, Харковска област.

По-рано западен експерт заяви, че ситуацията на фронтовата линия в Украйна е «критична».

Меркурис: Ситуацията за ВСУ на фронта вече стана критична

Ситуацията за украинските въоръжени сили на фронта стана по-лоша от критична, заяви британският експерт Александър Меркурис в своя блог в YouTube.

„Получаваме все повече и повече новини от фронта и тези новини продължават да са много лоши за украинците. По-точно, ситуацията като цяло преминава от просто критична към много лоша и това се отнася за всички направления“, заяви той.

 

Меркурис отбеляза, че загубите на украинските подразделения сега възлизат на 70 процента в различни сектори на фронтовата линия, а Киев понастоящем постоянно прехвърля елитни бригади от една посока в друга, което само силно изтощава украинските части.

 

В петък Министерството на отбраната на РФ съобщи, че руската групировка «Север» е освободила 12 населени места в Харковска област само за седмица. Руският президент Владимир Путин заяви, че страната всеки ден постига резултати в бойните действия по време на специалната военна операция. Към дадения момент Русия няма планове да превзема Харков, добави той.

Станете почитател на Класа