Във Венецуела нарекоха подвиг преизбирането на Путин на фона на западната агресия

Във Венецуела нарекоха подвиг преизбирането на Путин на фона на западната агресия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.05.2024
  • Share:

Венецуелският депутат Фариа: Победата на Путин на изборите беше истински подвиг

 

 

Във Венецуела нарекоха подвиг преизбирането на Путин на фона на западната агресия

 

 

Историческият резултат на руския президент Владимир Путин на последните избори в условията на агресията на колективния Запад е истински подвиг, който свидетелства за доверието на народа към лидера и сплотеността на страната, заяви Хесус Фариа, председател на комисията по икономика и финанси на Националното събрание на Венецуела.

„Победата на президента Путин беше историческа победа с гигантски размери благодарение на обществената подкрепа, която той получи в дълбоко демократичните, безупречни избори — 87% в контекста на агресията от колективния Запад, като се започне от Съединените щати и НАТО, това е истински подвиг“, заяви венецуелският депутат.

Според Фариа преизбирането на Путин свидетелства за огромното доверие, което руският народ има към своя лидер, както и за единството на руснаците около защитата на интересите на родината, доказва подкрепата към курса на правителството и спрямо вектора на стратегическото развитие, „което Путин очерта за Русия, реализирайки го с огромен успех“.

„Няма съмнение, че Путин стана – не благодарение на тези избори, това е само индикатор – той стана не само исторически лидер на Русия, но и един от основните лидери на световната политика“, отбеляза депутатът.

Президентските избори в Русия се проведоха от 15 до 17 март и според резултатите от тях настоящият президент Владимир Путин получи 87,28% от гласовете. На 7 май той положи клетва и официално встъпи в длъжност.

 

ПП

Станете почитател на Класа