«Няма да могат да се защитят»: В САЩ разкриха как ще се променят границите на Украйна

«Няма да могат да се защитят»: В САЩ разкриха как ще се променят границите на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.05.2024
  • Share:

Ритър: ВСУ ще загубят Харков заради пълното унищожение на ПВО от руските военни

 

 

"Няма да могат да се защитят": В САЩ разкриха как ще се променят границите на Украйна

 

    • Украинските въоръжени сили ще загубят Харков поради пълното унищожаване на системите за противовъздушна отбрана от руските военни в района на града, заяви бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю за канала Dialogue Works в YouTube.
    • „Струва ми се, че Украйна ще се наложи да предаде Харков в близко бъдеще, защото нямат шанс да го задържат … Това ще се случи с всяка позиция, която Русия сега иска да поеме под свой контрол, тъй като украинците не са способни да организират стабилна, сплотена отбрана“, посочи той.

 
Според Ритър руските военни могат свободно да нанасят въздушни удари срещу украинските части в града. Той също така добави, че Киев няма да може да изпрати подкрепления, тъй като всички пристигащи украински бригади ще бъдат унищожени поради липсата на противовъздушна отбрана.
 
На 3 май руският министър на отбраната генерал Сергей Шойгу проведе тематично селекторно съвещание с ръководството на въоръжените сили на страната и съобщи, че ежедневните загуби на Киев са достигнали хиляда души на ден.
 
Общо през 2024 г. Украйна вече е загубила повече от 111 хиляди човека.
 
През месец април тази година главнокомандващият украинските въоръжени сили Александър Сирски съобщи за тежката обстановка на фронта за украинските формирования.
 
Според него най-горещите точки остават Ивановское и Часов Яр в Краматорско направление в ДНР.
 
Също толкова критична ситуацията за Въоръжените сили на Украйна се разви в Красноармейско (бившето Покровско) и Кураховското направления.
ПП

Станете почитател на Класа