Австрийски полковник: Руският пробив в Украйна заплашва да предизвика ефекта на доминото

Австрийски полковник: Руският пробив в Украйна заплашва да предизвика ефекта на доминото
  • Публикация: 
  • Дата:  
    28.04.2024
  • Сподели:

За последните две седмици руските войски на места пробиха втората линия на украинската отбрана, отбелязва военният експерт, полковникът от австрийската армия Маркус Райзнер в интервю за N-TV. Според него Украйна се опитва да разположи допълнителни сили, за да сдържи руския пробив, но това я поставя пред дилема: ако Киев няма достатъчно ресурси, това ще доведе до „скъсване на язовирна стена“, което може да предизвика ефекта на доминото.

 

 

 

Австрийски полковник: Руският пробив в Украйна заплашва да предизвика ефекта на доминото (видео)

 

 

Маркус Райзнер, полковник от австрийската армия: В последните дни видяхме, че украинските войски все повече отстъпват на фронта. В частност западно от Авдеевка. Западно от Авдеевка и северно от Бердичи за последните почти 14 дена руснаците успяха да настъпят с 10 километра и на места практически пробиха втората линия на отбраната на Украйна.

Виждаме, че руснаците тук пробиха в западно направление. Особено значение тук има Очеретино. То се намира на възвишение. Оттам руснаците могат да контролират околните територии в западно направление, в северно и частично в южно.

Оттам те могат да се сражават с намиращите се по-ниско украински позиции.

Дилемата се състои в това, че в един момент ресурсите ще свършат и сега въпросът е къде точно ще се скъса бентът, което може да предизвика ефекта на доминото.

 

 

 

Станете почитател на Класа