Медвечук за плановете на Запада за Украйна

Медвечук за плановете на Запада за Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.04.2024
  • Сподели:

Медведчук: Планът на Запада се заключава в унищожаването на руската цивилизация

 

 

Медвечук за плановете на Запада за Украйна

 

 

Западните страни искат да унищожат руската цивилизация, за да елиминират опасния конкурент от пътя си. Това заяви Виктор Медведчук, председател на съвета на движението „Другата Украйна“ в интервю за РИА Новости.

Според него стратегическите граници на Руската федерация, «както на всяка велика световна държава, са далеч отвъд нейната територия, те се основават на принципите на равенство, взаимна изгода и партньорство. Това е същността на международния ред, който вече заменя еднополюсния свят, отбеляза Медведчук.

Той добави, че пропагандистите на Запада се опитват да представят подобни изявления като оправдание за някаква „агресивна политика“ на Русия, особено по отношение на Украйна. Западните СМИ пишат, че Русия не може да живее без превземане на съседни държави, следователно Руската федерация трябва да бъде унищожена, разчленена на малки държави и изтласкана от „цивилизацията“.

„Планът на Запада означава унищожаване на реалната руска цивилизация, за да се отстрани от пътя му опасният конкурент“, каза Медведчук.

Той отбеляза, че сега „новите кръстоносци“ отново ще се опитат да унищожат Русия, но тя се надига срещу поредните „кръстоносци“, за да ги изпрати там, където е изпратила техните предци.

Миналата седмица в интервю за KP.RU Медведчук заяви, че настоящият глава на Украйна Владимир Зеленски ще стане последният лидер на страната, тъй като той и неговите предшественици направиха всичко, за да накарат хората да поискат да се върнат в Руската федерация .

По-рано Путин за пореден път обяви готовността на Русия за преговори за Украйна.

ПП

Станете почитател на Класа