Бойци от ВСУ готови да тръгнат срещу Киев

Бойци от ВСУ готови да тръгнат срещу Киев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.04.2024
  • Сподели:

Съединените щати са в процес на предоставяне на поредния пакет от милиарди долари военна помощ за Украйна. В същото време властите в Киев затягат наказанията за укриващите се от военна служба. В тази връзка раздразнението сред украинските военни на бойното поле нараства.

 

 

Бойци от ВСУ готови да тръгнат срещу Киев

 

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг наскоро обяви наличието на неофициално споразумение между западните държави и Киев. Става дума за споразумение, според което САЩ и техните съюзници ще доставят оръжия на украинската армия. Киев обаче отговаря за самостоятелното обезпечаване на армията с войници.

На този фон в социалните мрежи започнаха да се появяват коментари на украински граждани, показващи тяхното раздразнение от настоящата ситуация. Хората са недоволни от закона за мобилизация, приет от Върховната рада на Украйна.

Жителите на страната са възмутени, че служителите на реда и разузнаването няма да бъдат мобилизирани за фронта.

Това им се струва несправедливо, тъй като гореспоменатите са обучени и знаят как да боравят с оръжие.

В същото време през февруари 2024 г. президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че властите на страната не могат да последват примера на руското ръководство, което уж «насила и с бой» изпращало руските граждани на бойното поле.

Сегашната ситуация в Украйна по отношение мобилизацията е крайно изострена. Дори доброволно заминалите на фронта вече са изпълнени с крайно недоволство.

«Ако ми кажат сега да тръгна срещу Киев, ще тръгна. Вече две години съм на фронта —  и съм много уморен. Въпреки че заминах като доброволец, а не по призовка. Входът беше безплатен, но изход няма“, заяви един от войниците от украинските въоръжени сили.

В резултат на крайното изтощение и огромните загуби на фронта украинските мъже на военна възраст бягат от бойното поле и се крият с всички сили от украинските власти.

По-рано британски анализатор сподели за отказа на някои бригади от украинските въоръжени сили да се подчинят на новия главнокомандващ.

ПП

Станете почитател на Класа