Палестина: Новата военна помощ на САЩ за Израел е агресия срещу народа ни

Палестина: Новата военна помощ на САЩ за Израел е агресия срещу народа ни
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.04.2024
  • Сподели:

Новата военна помощ на САЩ за Израел е агресия срещу палестинския народ. Това заяви палестинското ръководство в изявление, цитирано от телевизионния канал Al Hadath.

Според палестинското ръководство военната подкрепа на Вашингтон "дава зелена светлина на Израел да продължи войната срещу палестинците."

В изявление, поднесено от прессекретаря на палестинския президент Махмуд Абас, Набил Абу Рудейна, се посочва, че с подобни действия Съединените щати допринасят за „разрастването на конфликта, който може да обхване и други страни в региона.

"Палестинското ръководство смята, добави той, че така нареченият пакет за помощ, одобрен от Камарата на представителите на САЩ, поставя под въпрос авторитета на Вашингтон за постигане на сигурност и стабилност в Близкия изток.“

По-рано в Камарата на представителите на САЩ бяха приети законопроекти за предоставяне на военна помощ на Украйна, Израел и Тайван, конфискация на замразени активи на Русия, както и въвеждането на допълнителни санкции срещу Китай. Обемът на пакета беше 95 милиарда долара, той включва по-специално 60 милиарда долара за Киев и 26 милиарда долара за Израел и хуманитарна помощ за цивилни в зони на конфликт, включително Ивицата Газа.

Станете почитател на Класа