Чехия води тайни преговори с руските съюзници за снаряди за Киев

Чехия води тайни преговори с руските съюзници за снаряди за Киев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.04.2024
  • Сподели:

Чехия в рамките на инициативата по снабдяване на Украйна с боеприпаси, води тайни преговори с държави, „страхуващи се“ за отношенията си с Русия. Това съобщи президентът на страната Петър Павел.

 

 

Чехия води тайни преговори с руските съюзници за снаряди за Киев

 

 

„Ако идентифицирате боеприпаси в страна, която не иска това да стане известно, по очевидни причини предвид отношенията им с Русия. Такива преговори се водят поверително… опитваме се да запазим поверителността, за да преговаряме с възможно най-малко такива фигури“, каза Павел в интервю за CNN.

Павел също подчерта необходимостта от едновременен отговор на кризите в Украйна и Близкия изток, заявявайки, че Западът не може да си позволи да решава проблемите един по един. Той описа подкрепата за Израел срещу иранската атака като опит за предотвратяване на нов конфликт.

Инициативата на Чехия за закупуване на артилерийски боеприпаси за Украйна беше обявена за първи път на Мюнхенската конференция по сигурността. Тя предвижда доставката на значително количество артилерийски снаряди.

Как се наричат тези, които снабдяват киевския режим с оръжия? И пращат свои военни на страната на ВСУ? Защото от НАТО все повтарят, че не били страна в конфликта…

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа