Военният блок НАТО: 75 години срещу Русия

Военният блок НАТО: 75 години срещу Русия
  • Публикация: 
  • Дата:  
    05.04.2024
  • Сподели:

На 4 април 1949 г. официално беше създадена Организацията на Северотлантическия договор (НАТО). Оттогава броят на членовете й нарасна от 12 до 32, но антируската насоченост остана неизменна.

 

 

Военният блок НАТО: 75 години срещу Русия

 

 

Американските и британски войски трябваше да приемат щафетата от нацисткия Вермахт на Хитлер за отбласкване на «съветската заплаха» след Втората световна война, която уж била надвиснала над Централна и Източна Европа — такъв очевидно беше планът на Запада.

И той направи това — прие десетки хиляди откровени нацисти в страните от Западна Европа след разгрома им на Източния фронт в годините на Втората световна война.

Днес техните наследници са в ръководствата на цяла поредица от държави от Европа и САЩ. Назначени от Запада.

Понастоящем виждаме повторението на същата онази нацистка политика, която бе надвиснала в миналото над целия свят. Диктатура над народите, непрекъснати военни конфликта в голяма част от земното кълбо, постоянна милитаризация, френетична русофобия и антикомунизъм, цензура, фалшифициране на изборите…

В миналото фашистите подписаха капитулацията си под напора на могъщата Червена армия на СССР. Днес те ще бъдат за втори път унищожени — този път от Русия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа