Френски анализатор: Макрон е далеч от икономическите успехи на Путин

Френски анализатор: Макрон е далеч от икономическите успехи на Путин
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.03.2024
  • Сподели:

Рекордният резултат на Владимир Путин на изборите се обяснява с успешната му икономическа политика, счита икономическият анализатор Оливие Дюламарш. В интервю за TVL той отбеляза, че правителството на Макрон може само да мечтае за това, прехвърляйки отговорността за тежката ситуация в страната върху Русия.

 

 

 

Френски анализатор: Макрон е далеч от икономическите успехи на Путин (видео)

 

 

Високата подкрепа на Путин на изборите е свързана с икономическия успех на неговото правителство, заяви икономическият анализатор Оливие Дюламарш в интервю за TVL. От 2000 г. БВП на глава от населението се е увеличил почти 10 пъти, а външният дълг е едва 15% от БВП. Русия може да благодари на Запада за санкциите, които я подтикнаха към реформи.

Френските лидери могат само да мечтаят за това: за същия период във Франция БВП на глава от населението се е увеличил само шест пъти, а външният дълг достигна 114,5% от БВП.

Вместо да „поставят“ Русия на колене, властите на страната поставиха на колене своята страна, отбелязва експертът.

Макрон се обгради с непрофесионалисти, които дори не могат да се изразяват ясно на френски.

Макрон твърди, че сигурността на Европа е заложена на карта в украинския конфликт, но по този начин той само иска да отклони вниманието от катастрофата на ситуацията в собствената си страна, счита анализаторът.

Путин не е виновен, че във Франция има нападения всеки ден, държавните служби се представят зле, образованието се срива с рекордни данъчни задължения. В същото време министърът на икономиката се опитва да свали от себе си отговорността за растящите цени на енергията и високата инфлация.

 

 

 

Станете почитател на Класа