Украински войник трепе руснаци в гората като във видеоигра

Украински войник трепе руснаци в гората като във видеоигра
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.03.2024
  • Сподели:

Кадри, излъчени в документален филм на Би Би Си 2, показват как украински войник преследва двама руски войници в гора и ги убива.

 

 

Филмът на Джейми Робъртс „Украйна, враг в гората“ разкрива истинската картина на фронтовата линия и показва сражения в покритата със сняг гора край Купянск.

Един от най-шокиращите моменти представлява кадри, заснети от камера върху униформата на смел украински войник, приличащи много на видеоигра. Всичко, обаче, е реално.

Войникът и неговите другари се прикриват зад дърветата докато обхождат замръзналата гора. Той, както и зрителите на кадрите, оглежда на пръв поглед празната гора и вдига оръжието си, подготвяйки се за действие.

След това започва да върви по пътека, по която вече има оставени следи. Той се прикрива зад пънове и клони, опитвайки се да се слее с пейзажа, и предупреждава: „Врагът е проникнал в района“.

След много внимателен оглед групата открива тела на руснаци, чиято кръв изтича на снега. „Виждаме, че тук е имало голяма престрелка. Мъртви руснаци навсякъде“, казва войникът.

По-късно, след разменени предупреждения със своите другари, внезапно той започва да стреля в далечината, където само за миг се вижда глава, надничаща над паднало дърво. След като стрелбата приключва се вижда руски войник, който е паднал зад дърво и се тресе целият, докато се опитва да отвърне на огъня. Но е твърде бавен.

Украинският войник се приближава към него, стреля няколко пъти в тялото му и предупреждава останалите да внимават, защото може да последва експлозия.

Филмът показва в реално време историята на украинска бойна част, която се оказва в смъртоносна битка на източния фронт. Той е заснет от украински войници и показва на зрителите как изглеждат най-ожесточените бойни действия в Украйна, съобщава „Дейли Мейл“.

 

 

Видео: https://mol.im/a/13236777#v-8449233413021284588

 

Станете почитател на Класа