«Считаха това за невъзможно»: Military TV за ФАБ-1500

«Считаха това за невъзможно»: Military TV за ФАБ-1500
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.03.2024
  • Сподели:

Military TV: Полетът на ФАБ-1500 се коригира от разстояние, което се считаше за невъзможно

 

 

"Считаха това за невъзможно": Military TV за ФАБ-1500

 

 

Полетът на руската авиационна бомба ФАБ-1500 се коригира от разстояние, което досега се считаше за абсолютно невъзможно за този вид оръжие, съобщи YouTube каналът на Military TV.

 

„Аеродинамичните подобрения на ФАБ-1500 не са били просто козметични. Те позволяват прицелване от разстояние, което по-рано се считаше за невъзможно. 

Това не е конвенционално оръжие за унищожение, а стратегически инструмент, способен да нанася хирургически прецизни удари“, се казва в съобщението.

 

Отбелязва се, че най-новата разработка на руските инженери значително е променила облика на бойните действия в зоната за специални операции поради високите си тактико-технически характеристики.

 

Руските въздушно-космически сили активно използват в специалната военна операция авиобомби, оборудвани с универсални модули за планиране и корекция (УМПК).  Бойните самолети успяха да нанесат удари по укрепени райони, без да попадат под огъня от зенитно-ракетните системи на противника.

 

По-рано съобщихме/ CNN: Руските авиобомби ФАБ-1500 „изравняват със земята“ украинската отбрана

 

Руските авиобомби ФАБ-1500 унищожават украинската отбрана, което води до огромни загуби в редиците на украинските въоръжени сили, съобщава CNN. Освен това тези оръжия оказват мощен натиск върху бойния дух на украинските военни, се казва в статията.

Русия започна да използва мощните авиобомби ФАБ-1500, които „изравняват със земята“ украинските отбранителни линии, водят до огромни загуби в украинските въоръжени сили и променят баланса на фронтовата линия, пише CNN.

Москва успя да постигне това, превръщайки байзовото оръжие от времето на СССР в планираща бомба, способна да образува дупка с диаметър 15 метра.

Тези авиобомби тежат 1.5 тона и се пускат от изтребители от разстояние 60—70 км, извън досегаемостта на украинските системи за ПВО.

Както отбелязва CNN, неотдавнашно видео от зоната на бойните действия недалеко от Донецк демонстрира огромната сила на тези бомби.

Те бяха унищожили ТЕЦ, заводи и многоетажни сгради, откъдето украинците координираха своята отбрана.

Освен това, както се отбелязва в статията, това въоръжение «оказва огромен натиск върху бойния дух» на ВСУ.

Станете почитател на Класа