УНИАН: Руският елит разкри плановете на Путин: След това събитие войната в Украйна свършва

УНИАН: Руският елит разкри плановете на Путин: След това събитие войната в Украйна свършва
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.03.2024
  • Сподели:

Политическият елит на Русия не очаква "кардинални" промени в политиката на страната, по време на новия президентски мандат на Владимир Путин, съобщава УНИАН.

 

 

Според независими информационни източници, позовавайки се на хора в Кремъл, правителството на Руската федерация и "Единна Русия", ще продължат управленческата си линия отпреди изборите за президент.

"Това е държава във война, която живее под лозунга "Всичко за победа". По-точно, президентът би искал да живее така. Няма място за дисиденти, гейове и т.н. Всичко е подчинено на войната", коментира източник, близък до Кремъл

Източници твърдят, че терористичната атака в „Крокус“ също няма да повлияе значително на политическите и военните процеси в Руската федерация.

"Нови политики в Русия могат да се появят едва след края на инвазията в Украйна - или след сключването на поне някакво примирие.

Докато войната продължава, е безсмислено да се чакат каквито и да било промени", каза източникът.

Всички източници на са уверени, че Путин ще продължи войната. Оценките им за това какви цели си поставя сега в това отношение обаче се различават.

Така един от близките до Кремъл събеседници смята, че след неуспешната контраофанзива на Въоръжените сили на Украйна Путин "усеща слабостта на Украйна и е готов да тръгне към победа - дори към Киев - и не се интересува от цената".

"Ако се наложи мобилизация, тя ще бъде обявена. Ако е необходимо икономиката да се придвижи още повече на военна основа, тя ще я придвижи. Това е неговият принцип", казва един от източниците.

Друг близък до Кремъл събеседник, напротив, смята, че висшето ръководство на Руската федерация си поставя по-реалистични цели, а именно превземането на Харков и постепенното прекратяване на "специалната военна операция" след това.

Според източници сред "руските елити" високопоставени служители са убедени, че руската армия е способна да превземе Харков, но по-нататъшното напредване дълбоко в Украйна ще бъде "трудно".

"Това също ще е символично, голяма победа. Става въпрос за град с население над милион, където има голямо рускоезично население", смятат източниците.

 

Станете почитател на Класа