Украински офицер пред CNN: Няма много варианти. Отстъпваме или чакаме, докато не ни убият. Без оръжия

Украински офицер пред CNN: Няма много варианти. Отстъпваме или чакаме, докато не ни убият. Без оръжия
  • Публикация: 
  • Дата:  
    05.03.2024
  • Сподели:

Украинските военни не успяха да се подготвят да сдържат настъплението на Русия в района на Авдеевка, съобщи CNN. "Въпросът не е толкова в това, че руснаците напредват, а че бяхме зле подготвени да ги задържим. Докато нямаме добри, подготвени позиции, ние продължавахме да отстъпваме, да отстъпваме и да отстъпваме", цитира каналът думите на украински войник, съобщава ТАСС.

 

 

„Чувстваме превъзходство в личния състав, артилерията и бронетехниката. Те лека-полека се придвижват напред. Нямаме много варианти. Отстъпваме или просто чакаме (...), колкото и тъжно да звучи, докато не ни убият всичките. Без оръжия (...) това не е война, която може да се води с меч", цитира CNN думите на офицер от украинските въоръжени сили, който е бил на фронтовата линия.

На 3 март депутатът от Върховната Рада, секретар на парламентарната комисия по национална сигурност, отбрана и разузнаване Роман Костенко заяви, че въоръжените сили на Украйна при отстъпление от Авдеевка са се сблъскали с проблема с неподготвени за отбрана позиции.

 

Украински офицер пред CNN: Няма много варианти. Отстъпваме или чакаме, докато  не ни убият.Без оръжие

 

По време на конфликта Авдеевка бе превърната от украинските войски в един от основните укрепени райони. На 17 февруари руският министър на отбраната Сергей Шойгу информира руския президент Владимир Путин за преминаването на Авдеевка под пълен контрол на руската армия. Авдеевка се намира западно от Ясиноватая, откъдето украинските войски обстрелваха близките Донецк и Макеевка, уточнява ТАСС.

Станете почитател на Класа