Сунак се срещна в Кайро с президентите на Египет и Палестинската автономия

Сунак се срещна в Кайро с президентите на Египет и Палестинската автономия
  • Публикация: 
  • Дата:  
    21.10.2023
  • Сподели:

Британският премиер Риши Сунак се срещна в Кайро с президентите на Египет Абдел Фатах ас Сиси и на Палестинската автомония Махмуд Абас, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

 

 

Посещението в египетската столица бе пореден етап от обиколката на Сунак в региона с цел предотвратяване на ескалация на конфликта между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас".

Британският премиер и неговите събеседници се съгласиха, че е необходимо да бъде позволен достъпът на хуманитарна помощ в ивицата Газа и да бъдат избягвани цивилни жертви. Сунак се срещна с Ас Сиси и Абас вчера, след като в четвъртък посети Израел и Саудитска Арабия.

Над 1400 души бяха убити в Израел при изненадващото нападение на "Хамас" на 7 октомври, отбелязва Франс прес. Повечето от жертвите са цивилни. Израелската армия твърди, че е ликвидирала около 1500 бойци на палестинското ислямистко движение при контраатаката, с която си върна изцяло контрола върху територията на страната.

Най-малко 4137 палестинци, повечето от които цивилни, са били убити в ивицата Газа по данни на местните власти, контролирани от "Хамас", при израелски удари от 7 октомври.

Станете почитател на Класа