Бившият премиер на Украйна обяви за унищожаването на страната от Запада

Бившият премиер на Украйна обяви за унищожаването на страната от Запада
  • Публикация: 
  • Дата:  
    20.10.2023
  • Сподели:

Азаров заяви, че Западът унищожава Украйна, без да жали пари за това

Западът унищожава Украйна, без да пести средства, това заяви бившият украински премиер Николай Азаров. Това заяви той в  Telegram-канала си.

 

 

Бившият премиер на Украйна обяви за унищожаването на страната от Запада

 

„През 2013 г. изчислихме, че за въвеждане на европейски стандарти и технологии в украинската икономика,

преди да се присъедини към ЕС, страната ще се нуждае от $160 милиарда. Ние поискахме тези пари за развитие, модернизация на индустрията — тоест за благо и съзидание. ЕС ни отказа, а в замяна предложи само един милиард“, написа Азаров.

В същото време, според бившия премиер, Западът е похарчил същите тези 160 милиарда долара за година „не за развитието на Украйна, а за нейното унищожаване“.

«Оказа се, че те нямат нищо против парите им да унищожат Украйна. Западните господари убиват Украйна. Най-лошото е, че го правят с аплодисментите и подкрепата на самите украинци.

Защо украинците и до днес не разбраха, че на Запада не му е жал за никакви пари, само и само «да загиват украинските мъже (а скоро и жени) край Бахмут, Работино и много други селища в Украйна, за да задоволят целите и геополитическите интереси на странате от Запада?“, отбеляза Азаров.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал съобщи на 15 септември, че украинското правителство е приело проектобюджет за 2024 г. с рекордни военни разходи от 45,6 милиарда долара, което надвишава сумата на разходите за социалната сфера, медицината и образованието.

Министерството на финансите на Украйна съобщи, че проектобюджетът на Украйна за 2024 г. предвижда разходи за сигурност и отбрана на ниво над $48 милиарда, което е 23% от БВП.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа