Кримският мост е напълно възстановен 18 дни преди срока

Кримският мост е напълно възстановен 18 дни преди срока
  • Публикация: 
  • Дата:  
    15.10.2023
  • Сподели:

Движението бе спряно, след като през нощта на 17 юли мостът бе атакуван с дронове, при което загинаха двама души

Кримският мост е напълно възстановен 18 дни предсрочно. Това става ясно от публикация в Telegram канала на руския вицепремиер Марат Хуснулин, цитирана от "РИА новости".


"Добри новини от пътните работници! 18 дни преди планирания срок напълно възстановиха Кримския мост и отвориха за движение всички четири платна", пише Хуснулин. По думите му ремонтът е продължил по-малко от три месеца. Два увредени участъка са демонтирани и заменени с нови, като заради работата по първия е бил издигнат временен мост, а дейностите по втория са приключили само за осем часа. За двата участъка са били необходими 534 тона метални конструкции, а за пътната настилка са използвани над 360 тона асфалтобетон.

Първоначално беше предвидено движението да бъде напълно възстановено до 1 ноември. То бе спряно, след като през нощта на 17 юли Кримският мост бе атакуван с дронове, при което загинаха двама души. Движението по моста бе пуснато в реверсивен режим в следващата нощ, а на 14 септември лявата част на моста беше отворена. Експлозия на Кримския мост стана на 8 октомври 2022 г., когато три участъка на пътния мост се срутиха в резултат на експлозия на камион с ремарке, а железопътният мост също беше силно повреден. По-късно Украйна призна, че има участие и в двете атаки.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа