Байдън и Нетаняху обсъдиха подкрепата на САЩ за Израел

Байдън и Нетаняху обсъдиха подкрепата на САЩ за Израел
  • Публикация: 
  • Дата:  
    11.10.2023
  • Сподели:

Американският президент Джо Байдън заяви, че е обсъдил днес с израелския премиер Бенямин Нетаняху подкрепата на САЩ за Израел, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 

 

Байдън поясни, че преди телефонния си разговор с Нетаняху е обсъдил "следващите стъпки", които САЩ ще предприемат, със съветници си по въпросите на националната сигурност.

"Разговарях с премиера Нетаняху, за да обсъдя с него координацията на подкрепата за Израел, сдържането на враждебни играчи и защитата на невинни хора", се казва в публикация на Байдън в социалните мрежи.

Американският президент осъди "Хамас", като нарече изненадващата атака срещу Израел, предприета от палестинската войнствена групировка, "акт на чисто зло" и подчерта подкрепата на САЩ за Израел, който скърби за загиналите повече от 1000 души, включително най-малко 14 американци.

Президентът също така изрази опасения за съдбата американците, които са задържани като заложници от поддържаната от Иран групировка "Хамас", чиято цел по думите му е да "убива евреи".

Байдън каза още, че правоприлагащите органи на САЩ са предприели стъпки, за да осуетят каквато и да била вътрешна заплаха, която би могла да се появи след атаката на "Хамас".

По-рано днес ФБР заяви, че "следи отблизо развоя на събитията", но добави, че "не разполага с конкретна и достоверна разузнавателна информация, която да показва заплаха за САЩ, произтичаща от нападенията на "Хамас" в Израел", отбелязва Ройтерс.

 

Станете почитател на Класа