ЛНР: Пълен хаос и дезорганизация в редиците на ВСУ, отстъпиха

ЛНР: Пълен хаос и дезорганизация в редиците на ВСУ, отстъпиха

Марочко: в Донецко направление украинските въоръжени сили загубиха връзка по време на атаката и отстъпиха

 

 

ЛНР: Пълен хаос и дезорганизация в редиците на ВСУ, отстъпиха

 

В участъка Андреевка-Клешчеевка в Донецко направление украинските въоръжени сили загубиха връзка за кратко време по време на атаката и бяха принудени да отстъпят със загуби, това заяви за РИА Новости военният експерт, подполковникът от ЛНР в оставка Андрей Марочко.

Министерството на отбраната на Русия съобщи в сряда, че украинските войски са загубили около 210 военнослужещи в Донецко и Краснолиманско напревления за едно денонощие, а руски части са отблъснали шест противникови атаки.

«По време на щурмовите действия в сектора Андреевка-Клешчеевка от страна на украинските бойци, при маневрените групи се наблюдаваха некоординирани действия, които обикновено се случват при загуба на връзка. Хаотичните действия продължиха около час, след което противникът, понасяйки загуби, се оттегли на заеманите по-рано позиции” – добави Марочко.

Според него дезорганизацията на щурмовите части може да е била причинена както от действията на руските войски за радиоелектронна борба (РЕБ), така и от проблеми в центъра за управление на украинските въоръжени сили.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа