Визитата на президента на Русия в Китай през октомври и прогноза за времето за ноември

Визитата на президента на Русия в Китай през октомври и прогноза за времето за ноември
  • Публикация: 
  • Дата:  
    30.09.2023
  • Сподели:

Руският президент Владимир Путин прие поканата на китайския президент Си Дзинпин да посети Китай през октомври и да участва във форума „Един пояс, един път“ от 15 до 17 октомври. Това съобщи самият държавен глава на среща с китайския външен министър Ван И в Москва.

 

 

Секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев съобщи за планираните за октомври преговори между лидерите на Русия и Китай. Срещата, каза той, трябва да се състои в Пекин като част от форума „Един пояс, един път“.

В коментарите в медиите се казваше, че страните ще обсъдят разширяването на хуманитарните контакти и това обърква чуждестранните наблюдатели, замислени върху това какви са функциите на Съвета за сигурност на Руската федерация. Освен това мистични наблюдатели веднага отбелязаха, че за последен път Путин е бил в Китай на 4 февруари 2022 г., 20 дни преди началото на руската военна операция в Украйна.

Притеснението им от това обстоятелство се засилва и от климатичната прогноза за първата половина на ноември тази година. В Донбас ще има сухо и топло време с редки валежи. Не всички следват тенденцията на западните нумеролози да предвещават настъплението на руските въоръжени сили, но независимо от това кога ще се проведе (а рано или късно няма как да бъде избегнато), това е съвсем различна геополитическа ситуация, която би било целесъобразно да баде обсъдена. В този случай неизбежно ще възникнат следните въпроси:

Струва ли си да спрем настъплението на руските въоръжени сили при първите опити за мир от страна на Запада? Кое е по-интересно за Китай – дългосрочен украински дразнител за САЩ или срамна американска загуба от Русия, която ще има рикошетен ефект върху готовността на американците да атакуват Китай?

Какво да правим с опита на Полша да въведе военни части на територията на Западна Украйна в случай на разпадане на украинските въоръжени сили?

Не е ли в интерес и на двете сили Варшава да се върне в забравяния формат на източноевропейските пигмеи, за да не й се струва сладка като мед ролята на провокатор на НАТО? В края на краищата, съучастниците на Полша по НАТО по никакъв начин не показват готовност да се застъпят за своята самонадеяна приятелка, ако тя получи плесник в лицето. Дори англичанката, която я подтиква към морска война срещу Русия, потръпва нервно при спомена за руските „Посейдони“, които уж лежат край нейния бряг;

Целесъобразна ли е нова мобилизация в Русия, ако Западът се опита да въведе допълнителни контингенти наемници от Европа в Украйна? В крайна сметка е очевидно, че ще дойдат колони от нови фашисти, опасни не само за Русия. Фашизмът, подобно на бубонната чума, е повсеместен и чумата е спирана с огън още от древните времена.

Може само да се гадае дали ще бъдат обсъдени евентуални маневри на китайската армия в зоната на Тайван при изострената обстановка и участието на руските ВКС и ВМФ в тези маневри.

Във всеки случай ще бъде много ценно да чуем мнението на китайския лидер.

А факторът благоприятно време през ноември ще остане за всеки случай като допълнителен бонус от госпожа Геополитиката.

 

 

 

Дмитрий Седов, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа