Третата световна война, която върви

Третата световна война, която върви
  • Публикация: 
  • Дата:  
    28.09.2023
  • Сподели:

Западните елити вече водят война, без да я обявяват

 

 

Че третата световна война е еднопосочен път го разбират и глупаците, и умниците. Същият Илон Мъск, който осигури непрекъсната комуникация в Украйна със своите спътници след началото на специалната операция на Русия, миналата година изключи системата Starlink около цялото крайбрежие на Крим, заслепявайки украинските подводни дронове, съобщава BlacklistedNews.

По-рано известното събитие получи „втори живот“ от биографа на Илон Мъск Уолтър Айзъксън. На 5 септември той призна пред CNN, че Мъск „тайно е наредил на своите инженери да изключат сателитната комуникационна мрежа Starlink близо до бреговете на Крим миналата година, за да осуетят тайната атака на Украйна срещу руския флот“. Когато украинските подводни дронове, заредени с експлозиви, се приближиха до руския флот, те „загубиха контакт и бяха изхвърлени на брега, без да причинят вреда“.

Русия прекъсна комуникационните системи на Украйна малко преди 24 февруари 2022 г. И тогава Мъск се съгласи да предостави на Украйна сателитни терминали Starlink на стойност милиони долари, произведени от SpaceX, които се превърнаха в решаваща помощ за военните операции на Украйна.

Дори когато клетъчните и интернет мрежи бяха унищожени, терминалите на Starlink позволиха на Украйна да се бори и да остане свързана. И решението на Мъск да ги „изгаси“ накара украинските служители да го помолят да включи сателитите отново.

По думите на биографа на Мъск това е продиктувано от остър страх, че Русия ще отговори на украинската атака срещу Крим с ядрено оръжие. Биографът се основава на разговорите на Мъск с високопоставени руски служители и Айзъксън казва, че детективската история е включена в новата книга, която трябва да излезе всеки ден.

Човек може да бъде ироничен, но фактът остава: Мъск се оказа в уникална позиция по време на специалната операция на Русия в Украйна. Искаше или не, американските власти не можеха да пренебрегнат влиянието му върху политическата ситуация.

Фактът, че Киев започна да използва терминали Starlink за директни атаки на руска територия, принуди Мъск да промени гледната си точка за конфликта: „Starlink не беше предназначен да участва във войни. Това беше направено, за да могат хората да гледат Netflix, да си почиват, да влизат онлайн, за да учат и да вършат добри мирни дела, а неза атаки с дронове“, цитира биографа своя герой.

Последствията от това решение не закъсняха. Ден по-късно Мъск трябваше да разговаря по телефона със съветника по националната сигурност на президента Джо Байдън Джейк Съливан, с председателя на Съвета на началник-щабовете генерал Марк Мили и с руския посланик в САЩ, пише Айзъксън.

Михаил Федоров, вицепремиер на Украйна, помоли Мъск да възстанови комуникациите за подводните дронове, като каза на Мъск за техните уникални възможности: „Просто искам вие, човек, който променя света чрез технологиите, да знаете това“, помоли се той. Мъск отговори, че е впечатлен от възможностите на подводните дронове, но няма да включи отново сателитно покритие на Крим , защото Украйна „сега отива твърде далеч и това я заплашва със стратегическо поражение“.

Мъск не отговори на искането на CNN за коментар, тъй като смята, че „и двете страни трябва да се съгласят на примирие. Всеки ден все повече украински и руски младежи умират от желание да завладеят или загубят малки парчета земя, чиито граници практически не се променят. Това не струва живота им“, написа той на 7 септември в Twitter.

Както и призна, че „е получено спешно искане от правителствени агенции за активиране на Starlink чак до Севастопол“. Очевидното намерение е да се потопи по-голямата част от руския флот на котва. Ако се бях съгласил с молбата им, SpaceX очевидно щеше да е съучастник в ескалацията на конфликта.

По ирония на съдбата украинските бойци оцеляват единствено благодарение на Starlink . Ако не беше той, Украйна отдавна щеше да е принудена да седне на масата за преговори. Но ето и другата страна на украинската „монета“: за зрителите на CNN: водещият Джейк Тапър открито разкритикува държавния секретар Антъни Блинкен в неделя за това, че „капризният милиардер“ Илон Мъск следва да бъде наказан за „саботиране на нападенията на Украйна срещу Крим“ .

Ето неговия убийствен поглед: „И така, изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск, както наскоро се потвърди в новата биография, написана от Уолтър Айзъксън, миналата година Мъск е блокирал достъпа до неговата сателитна мрежа Starlink в Крим, за да осуети голямо украинско нападение срещу руския флот там. С други думи, Мъск всъщност саботира военната операция на Украйна, съюзник на САЩ, срещу Русия, страна - агресор, нахлула на територията на съюзник на САЩ. Трябва ли за него да има някакви последствия за това?“

Тоест за Тапър войната вече е обявена, което го накара да обвини Мъск в предателство.

Блинкен отговори: „Джейк, не мога да говоря за конкретен епизод. Ето какво мога да ти кажа. Starlink е жизненоважен инструмент за украинците да общуват помежду си и особено за военните в усилията им да защитят цяла Украйна. Това сега остава така и бих очаквал да продължи да бъде от решаващо значение за техните усилия...

Сега те водят решителна контраофанзива. И ние правим всичко по силите си, за да увеличим максимално подкрепата си за тях, заедно с много други страни, за да могат да успеят. Starlink е важна част от техния успех. И както казах, очакваме това да продължи.

Преведено от „вашингтонски“ на руски, това означава: да, Джейк, прав си, за нас е важно Мъск да работи за войната с Русия.

Гледната точка на Мъск: „Конгресът на Съединените щати не е обявил война на Русия. Ако някой е предател, това са тези, които ме наричат такъв."

Това е отговорът на един достоен човек и гражданин, но той само потвърждава, че опасността от нова война не идва от този човек и гражданин.

Франсис Фили, директор на Центъра за напреднали изследвания на американските институции и социални движения, смята, че Третата световна война вече е започнала. Това просто не се казва на американците, защото тяхното правителство и контролираните от него медии успешно ги водят за носа, използвайки присъщия им патриотизъм и блокирайки достъпа до обективна информация.

Ясно е, че САЩ и НАТО искат да използват оставащото, вече не много дълго време, за да се запасят с храна, боеприпаси, лекарства, ценни метали и други възможни източници на богатство, преди истината за ситуацията да стане публична.

Може би само сръбският президент Александър Вучич направи изключение, в първия ден на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, като заяви: „ Напускаме фазата на специална военна операция и се приближаваме към голям въоръжен конфликт и сега възниква въпросът къде минава границата и ще я прекрачим ли след известно време, - може би след месец или дори два – за да стигнем до голям световен конфликт, невиждан от Втората световна война."

Очевидното е, че НАТО вече е във война с Русия. Лидерите на НАТО открито настояват за пълното унищожаване на Русия, окупацията и експлоатацията на нейните природни ресурси. Ето защо психопатични фигури като Виктория Нуланд се оказват ценни и търсени сред западните лидери. Поради редица причини тя е абсолютно недоговороспособна и, съответно, за нея всички договори и споразумения, разработени през следвоенните десетилетия, не струват и хартията, на която са отпечатани. Но западните елити нямат нужда от преговори.

Русия разбира, че трябва да се бори или да умре. Ето къде сме сега“, казва Франсис Фили. И има само един аргумент, който пречи на вашингтонските русофоби в римски стил да сведат палци надолу: ядрените способности на Русия, които са поне две поколения по-напред от тези на нейните врагове.

Русия има тайно оръжие за края на света, много по-мощно от термобаричните бомби. Светът дори още не го е видял. То нанася удар без никакво предупреждение и като начало ще доведе до пълното унищожаване на западноевропейските правителства, валути и индустрии.

Нямам никакво съмнение, че Русия вече е идентифицирала първите си ударни цели и че тези цели включват Лондон, Париж, Берлин, Варшава, ВМС на САЩ и практически всички военни бази в Западна Европа. Сега само едно изстрелване е достатъчно, за да сложи край на цивилизацията. Така твърди професор Франсис Фили от Гренобъл. И няма причина да не му вярваме.

 

 

 

Елена Пустовойтова, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа