„Нелепост“: Разузнавач бе шокиран от думите на Зеленски в ООН

„Нелепост“: Разузнавач бе шокиран от думите на Зеленски в ООН
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.09.2023
  • Share:

Бившият офицер от разузнаването Ритър: Формулата за мир на Зеленски е абсурдна

 

 

„Нелепост“: Разузнавач бе шокиран от думите на Зеленски в ООН

 

„Формулата на мира“, към която Владимир Зеленски за пореден път се опита да привлече вниманието по време на речта си в Съвета за сигурност на ООН, е пълен абсурд, заяви бившият американски разузнавач Скот Ритър в американското предаване The Jimmy Dore Show.

«Това, което Зеленски представи, е просто повтаряне дума по дума на позицията на Съединените щати.…Зеленски представи нелеп план за мир», коментира той речта на украинския лидер.

Ритър също отбеляза, че искането за връщане към границите от 1991 г. е идея на Белия дом, която Зеленски повтаря. Според него САЩ със своите санкции са се опитали да нанесат икономически и политически щети на Русия, за да я принудят да изпълни това искане.

„Това няма да се случи“, заключи той.

Тази седмица Съветът за сигурност на ООН проведе заседание по темата за Украйна с участието на Владимир Зеленски и руския външен министър Сергей Лавров.

По време на пресконференцията Лавров заяви, че „формулата на мира“ на Зеленски е абсолютно неосъществима, всички знаят това.

Зеленски заяви през ноември 2022 г., че Киев има „план от десет точки за постигане на мир“. Сред тях са осигуряване на ядрена, продоволствена и енергийна сигурност, размяна на „задържани лица” по формулата „всички за всички” и възстановяване на териториалната цялост на Украйна.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа