Полковник от САЩ: Америка демонстрира изключителна арогантност към всички останали

Полковник от САЩ: Америка демонстрира изключителна арогантност към всички останали
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.09.2023
  • Share:

Американските власти изпитват очевидна липса на емпатия и отказват да признаят интересите на други страни, заяви полковникът от американската армия в оставка Лорънс Уилкерсън в интервю за канала Dialogue Works в YouTube. Според него в резултат на подобен подход Вашингтон рискува да загуби подкрепата на своите съюзници и със сигурност няма да успее да запази господството си в Европа, което се надяваше да възстанови с помощта на украинския конфликт.

 

 

 

Полковник от САЩ: Америка демонстрира изключителна арогантност към всички останали (видео)

 

Лорънс Уилкенсън, полковник в оставка от армията на САЩ: Е, това се случва, когато нямате съпричастност. Ако трябва да кажа една дума, която до голяма степен липсва на Тони Блинкен, Джейк Съливан, Джо Байдън и останалите от Капитолийския хълм, това ще бъде думата емпатия.

Това, което имам предвид под емпатия, е способността да изучавате политиката на вашите врагове и приятели, техните портфейли, така да се каже, и да казвате: „Добре. Какво ги мотивира? Защо се чувстват така? Какво се опитват да постигнат? Какви техни цели противоречат на моите интереси? Кои са неутрални? Кои отговарят на моите?“

Американските власти не правят това. Тази откровена наглост се демонстрира дори към нашите съюзници. Това е просто тотална арогантност. Не се прави опит да се разбере какво наистина мислят или искат съюзниците, неутралните или противниците ни, а след това тоест да се използва — за дипломатически, а не за военни цели.

 

 

ПП

 

 

 

Станете почитател на Класа