СМИ за истерията на Зеленски в ООН

СМИ за истерията на Зеленски в ООН
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.09.2023
  • Share:

Bloomberg: Зеленски беше много емоционален в частните разговори на Общото събрание на ООН

 

 

СМИ за истерията на Зеленски в ООН

 

Владимир Зеленски спретна истерия на Общото събрание на ООН, съобщава Bloomberg.

Спорът на украинския лидер с един от най-големите му съюзници излезе извън контрола на Общото събрание на ООН тази седмица, което само намеква за назряващо напрежение зад кулисите.

Украинският политик, както подчертават журналистите, подозира, че ангажиментът на САЩ и други страни да подкрепят Киев започва да губи сила.

„По време на тази дискусия той беше много емоционален… и яростно критикуваше държави, които според него не доставяха оръжие достатъчно бързо“, се посочва в статията, цитирайки източник, участвал в разговора със Зеленски.

Седмицата на високо равнище на Общото събрание на ООН се провежда в Ню Йорк от 19 до 26 септември. Руската делегация се ръководи от външния министър Сергей Лавров.

Украинското контранастъпление започна на 4 юни, а три месеца по-късно руският президент Владимир Путин заяви: „контранастъплението“ не само буксува, но „е провал“.

Според него в опитите си да „постигне резултат на всяка цена“ Украйна е загубила 71,5 хиляди военнослужещи – сякаш „това не са техни хора“.

Според министъра на отбраната на РФ Сергей Шойгу въоръжените сили на Украйна не са постигнали целите си в нито едно от направленията Най-горещото от тях е в Запорожието, близо до малкото селище Работино, където Украйна вкара в бойните действия бригади със западна подготовка от стратегическия резерв.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа