Американски конгресмен: Епохата на неограничените разходи за Украйна приключи

Американски конгресмен: Епохата на неограничените разходи за Украйна приключи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.09.2023
  • Share:

Членът на Камарата на представителите на САЩ Майкъл Уолц обяви по Fox News, че предвид пълната липса на стратегия на Белия дом спрямо Украйна и нежеланието на Европа да допринесе за подкрепата на Киев, той вече не може да подкрепя политиката за предоставяне на помощ на Киев без каквито и да било ограничения. Според Уолц самият Байдън е докарал ситуацията в Украйна до задънена улица, а сега изисква американските граждани да плащат за всичко — но по някаква причина не предлага да изпразни джобовете на европейците.

 

 

Американски конгресмен: Епохата на неограничените разходи за Украйна приключи

 

Майкъл Уолц, представител на Флорида (Републиканска партия):

Байдън сега по същество ни закара в задънена улица и в същото време отказва да представи на Конгреса и на американския народ конкретна стратегия за това докога ще участваме във всичко това (бойните действия, бел. ред.), какви са нашите интереси и как ще постигнем целите си. Това е номер едно.

И номер две, Лора: Байдън иска да изляза пред хората от моя избирателен район, пред американските граждани, и да кажа:

„Продължавайте да изпразвате джобовете си още повече, а ние няма да ви кажем колко още ще продължи това, колко пари ще са необходими и каква е нашата стратегия, но няма да искаме от европейците да си изпразнят джобовете.“

Просто ще ви дам следната статистика: само девет от 31 страни от НАТО спазиха обещанието си да поддържат военните си разходи на минимум 2 процента от БВП. Германия миналата седмица отказа да направи това — въпреки всичките си изявления.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа