Русия е свалила четири украински дрона над Черно море

Русия е свалила четири украински дрона над Черно море
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.09.2023
  • Share:

Руските системи за противовъздушна отбрана са унищожили четири изстреляни от Украйна дрона над северозападната част на Черно море и над Кримския полуостров, предаде Ройтерс днес, като цитира министерството на отбраната на Русия.

 

 

Засега не е изнесена информация за увредени сгради или ранени хора вследствие на въпросните атаки, уточнява агенцията. Ройтерс прави и уговорката, че не е в състояние да потвърди достоверността на информацията чрез независим източник.

Отделно от това руското министерство на отбраната каза, че четири други дрона са били свалени през изминалата нощ над руските Курска и Белгодордска област.

Украинското нападение с безпилотни летателни апарати в Курска област е нанесло щети на няколко частни жилища и на административна сграда, обяви днес губернаторът на областта Роман Старовойт. Ройтерс уточнява, че към момента на информацията няма данни за мащаба на атаката в граничния с Украйна район.

Междувременно Украйна съобщи, че през тази нощ е свалила 22 руски щурмови дрона и 11 крилати ракети, изстреляни от Русия.

Станете почитател на Класа