Украйна: Танковете Abrams няма да издържат дълго

Украйна: Танковете Abrams няма да издържат дълго
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.09.2023
  • Share:

"Танковете Abrams, които Киев очаква, няма да останат непокътнати на фронта дълго време", заявява началникът на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов в интервю за изданието The War Zone.



"Те (танковете Abrams) трябва да се използват в много специфични, добре подготвени операции, защото ако се използват на фронтовата линия, тогава няма да оцелеят дълго“, е заявил Буданов.

В същото време ръководителят на украинското разузнаване е посочил, че очакваните от украинското командване ракети с голям обсег на действие ATACMS няма да "променят ситуацията“ на бойното поле. Според него Вашингтон трябва да достави "стотици" от тези ракети, за да постигне положителен ефект за Киев.

Буданов признава очевидните предимства на руската армия, като отбелязва, че борбата с нейната авиация със системи за противовъздушна отбрана е "много скъпа и неефективна“.

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че първите американски танкове Abrams ще пристигнат в Украйна скоро. САЩ обещаха да доставят на Киев 31 бойни единици. Според медиите първата серия ще се състои от десет бронирани машини, предаде "Фокус".

Станете почитател на Класа