Apple премахна женомразкото приложение на Андрю Тейт

Apple премахна женомразкото приложение на Андрю Тейт
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    24.09.2023
  • Share:

Apple изтегли приложение, създадено от Андрю Тейт, след обвинения, че насърчава мизогинията и може да бъде незаконна пирамидална схема.
Тейт създаде приложението, Real World Portal, след закриването на неговия „Hustler's University", който беше онлайн академия за негови фенове, която обещаваше да им помогне да получат хиляди паунда, като същевременно помага на видеоклиповете на Тейт (описани като женомразки) в социалните медии да станат вирусни,.
McCue Jury & Partners, фирмата, представляваща четири британски жени, които обвиниха Тейт в сексуално и физическо посегателство, твърди, че приложението умишлено е насочено към млади мъже и насърчава мизогинията, като членовете на приложението споделят техники за това как да контролират и експлоатират жените. Фирмата също така твърди, че има доказателства, които предполагат, че приложението е незаконна пирамидална схема, като членовете се таксуват $49,99 на месец, за да се присъединят.
Миналата седмица приложението Real World Portal беше премахнато от магазина на Google Play след твърдения, че е незаконна пирамидална схема и насърчава мизогинията.
Apple също каза, че го е премахнала от своя магазин за приложения. Това последва писмо от юридическата фирма, в което се иска от Apple да обмисли дали приложението е в съответствие с нейните политики и дали компанията се излага на някаква корпоративна отговорност, като го хоства на своята платформа.
Писмото, датирано от 15 септември, гласи: „Пишем ви, защото нашите клиенти са изключително загрижени, че хоствате мобилното приложение Tate's Real World Portal (RWP) във вашия Apple Store. Продължавайки да хоства RWP, Apple не само потенциално косвено финансира предполагаемите престъпни дейности на Тейт, но подпомага разпространението на неговите мизогинистични учения". Apple печели директно от хостването на приложението, като компанията взема 30% хонорари от приложенията и покупките в приложенията.
Четири жени между 20 и 30- годишни водят граждански дела срещу Тейт за предполагаеми престъпления между 2013 г. и 2016 г., докато той все още живеел в Обединеното кралство.
Мат Джури, адвокатът, представляващ жените, каза: „Андрю и брат му Тристан Тейт манипулират своите значителни онлайн последователи, за да популяризират абонаментите за Real World Portal. Оттам нататък ползите за потребителите зависят изцяло от новите абонати, които те привлекат към платформата. Има също значителни доказателства, че тази схема е насочена директно към момчета и тийнейджъри и според мен не е нищо повече от експлоатационно приложение, което няма място в платформата на Apple."
Тейт очаква съдебен процес в Румъния по обвинения в трафик на хора. Той и Тристан бяха обвинени през юни, заедно с две заподозрени румънки, в трафик на хора, изнасилване и създаване на престъпна група за сексуална експлоатация на жени. Те отхвърлят обвиненията.

Станете почитател на Класа