«Вече загуби»: В САЩ намекнаха на Зеленски за истинското отношение на съюзниците

«Вече загуби»: В САЩ намекнаха на Зеленски за истинското отношение на съюзниците
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.09.2023
  • Share:

Бившият американски разузнавач Ритър: Западните съюзници загубиха интерес към Украйна

 

 

"Вече загуби": В САЩ намекнаха на Зеленски за истинското отношение на съюзниците

 

Западните съюзници започнаха да се отвръщат от Украйна, заяви бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю за YouTube канала  Judging Freedom.

«Зеленски вече не е интересен за никого. Полша му обръща гръб. Тя нарича Украйна потъваща…

Европа започва да осъзнава реалността, че Киев е загубил в конфликта, че няма да може да спечели и продължаването на военните действия ще води само до катастрофални последици“, отбелязва той.

Според експерта страните от ЕС понастоящем изпращат остарели оръжия на режима в Киев, за да създадат само видима подкрепа; тези модели оръжия няма да могат да донесат реална полза на бойното поле.

„Всички разбират, че Украйна се е превърнала в провалена държава, чиято армия не е в състояние да овладее инициативата на фронта“, заключава той.

През последните дни полско-украинските отношения значително се усложниха заради ембаргото върху украинското зърно. По-рано заместник-министърът на икономиката на Украйна Тарас Качка заяви, че в следващите дни страната ще въведе ембарго върху редица полски селскостопански продукти в отговор на удължаването на едностранната забрана за внос на украинско зърно.

В отговор на това полският премиер Матеуш Моравецки обеща да разшири полския списък на продуктите, забранени за внос от Украйна.

Полският президент Анджей Дуда заяви, че Украйна се държи като удавник, който се вкопчва във всичко и заплашва да удави онези, които се опитват да му помогнат.

По-рано Моравецки заяви по телевизионния канал Polsat, че Варшава е спряла да доставя оръжие на Украйна.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа