Лавров за доставките на ракети с по-голям обсег на Киев

Лавров за доставките на ракети с по-голям обсег на Киев
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    19.09.2023
  • Сподели:

САЩ контролират военните действия в Украйна, каза руският външен министър Сергей Лавров в коментар по телевизионния канал "Россия-1", като добави, че „Вашингтон всъщност води война срещу Русия чрез доставка на оръжие".
„Без значение какво казват, те (САЩ) контролират тази война, доставят оръжия, боеприпаси, разузнавателна информация, данни от сателити, водят война срещу нас", каза министърът в кулоарите на East Economic Форум (EEF), като коментира изявленията на САЩ за готовност да доставят на Украйна снаряди с голям обсег с обеднен уран. Откъс от коментара беше публикуван от журналиста Павел Зарубин в неговия канал в Telegram.
„Евентуалните доставки на ракети с по-голям обсег на Киев от западните страни няма да променят същността на случващото се в Украйна. Не мога да коментирам техните изявления, но фактът, че това няма да промени същността на това, което се случва в Украйна, е очевиден. Докато това, което се случва, е, че Украйна е подготвяна, отдавна е подготвяна за нанасяне стратегическо поражение на Русия с ръцете и телата си", каза Лавров.
По-рано Пентагонът обяви допълнителна помощ за сигурност на стойност 175 милиона долара за Киев.
Най-новият пакет за първи път включва снаряди с обеднен уран за вече използваните танкове Abrams.

Станете почитател на Класа