Човек на Тръмп не успя да прехвърли делото си за изборите в щата Джорджия във федерален съд

Човек на Тръмп не успя да прехвърли делото си за изборите в щата Джорджия във федерален съд
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.09.2023
  • Share:

Молбата на бившия началник на канцеларията на Доналд Тръмп, Марк Медоуз, делото за подмяна на резултатите от президентските избори в щата Джорджия да се гледа от федерален съд беше отклонена, което е знак, че подобни опити на бившия американски президент републиканец и неговите сътрудници да прехвърлят процеса срещу тях в по-благосклонна съдебна инстанция също ще завършат с неуспех, предаде Ройтерс.

 

 

Днешното решение на окръжния съдия Стив Джоунс за отказ от прехвърляне на делото срещу Медоуз от щатски на федерален съд е победа за прокурорите от окръг Фултън, щата Джорджия, които през август повдигнаха обвинения на Тръмп и още 18 негови сътрудници за заговор за подмяна на резултатите от президентските избори в щата.

Тръмп, който се бори за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 г. отрича да е извършил нещо нередно и пледира невинен.

Медоуз е обвинен в уреждане на телефонни разговори и срещи, на които според прокурорите, Тръмп е оказвал натиск на служители, отговорни за провеждането на изборите, да повлияят на преброяването на гласовете в негова полза.

Станете почитател на Класа