Зеленски: Русия разчита, че подкрепата на САЩ за Украйна ще отслабне след президентските избори

Зеленски: Русия разчита, че подкрепата на САЩ за Украйна ще отслабне след президентските избори
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.09.2023
  • Share:

Украинският президент, Володимир Зеленски, заяви, че Русия разчита на подкрепата на Съединените щати за Украйна да отслабне след президентските избори през ноември 2024 година. Той посочи, че Русия залага на изборите в САЩ и съществуват гласове в Републиканската партия, които подкрепят намаляването на подкрепата за Украйна.

 

 

 

Зеленски също така изрази готовност да организира избори в Украйна въпреки настоящата военна ситуация. Преди началото на руската инвазия, следващите избори в Украйна бяха планирани за 2024 година.

Както споменахме по-рано, Зеленски изрази съжаление за затрудненията, свързани с осигуряването на оръжейни доставки и затягането на санкциите срещу Русия, които вече не се налагат толкова строго. Той заяви, че Русия спира украинската контраофанзива благодарение на превъзходството си във въздуха и изразява желание за съвременни военни самолети, включително американски изтребители F-16.

Зеленски също така каза, че руският президент, Владимир Путин, е отговорен за смъртта на ръководителя на военната компания "Вагнер", Евгений Пригожин, който загина при самолетна катастрофа миналия месец, предаде БТА.

 

Станете почитател на Класа