ФБР предупреди за голям брой руски шпиони в САЩ

ФБР предупреди за голям брой руски шпиони в САЩ
  • Written by:  classa.bg***Директорът на Федералното бюро за разследване (ФБР) на Съединените щати, Кристофър Рей, предупреди за продължаващата заплаха от руски шпиони, действащи на територията на САЩ. Той посочи, че броят на руските шпиони остава твърде голям и пр
  • Date:  
    09.09.2023
  • Share:

Директорът на Федералното бюро за разследване (ФБР) на Съединените щати, Кристофър Рей, предупреди за продължаващата заплаха от руски шпиони, действащи на територията на САЩ. Той посочи, че броят на руските шпиони остава твърде голям и представлява сериозна заплаха за националната сигурност, цитира "Фокус".

 

Руската традиционна заплаха от контраразузнаването продължава да бъде актуална, въпреки усилията на САЩ да изгони руските агенти и да се опитва да блокира и прекрати техните дейности.

През 2018 г. САЩ изгониха 60 руски дипломати, които идентифицираха като агенти на разузнаването, както и наредиха затварянето на руското консулство в Сиатъл, като част от отговора си на предполагаемото използване на нервнопаралитичен агент от Русия за отравяне на бивш руски шпионин, живеещ в Обединеното кралство.

Въпреки усилията да се намали присъствието на руските шпиони, този проблем продължава да бъде актуален, и американските служби за сигурност продължават да се борят с него.

 

Станете почитател на Класа