Русия призна за тежка загуба

Русия призна за тежка загуба
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.09.2023
  • Share:

Назначен от Русия представител призна, че силите на Москва са напуснали украинското село Работино. Това стана повече от седмица след като Киев обяви, че си е върнал селището.

 

 

Евгений Балицки, ръководител на проруската администрация в Запорожка област, каза в интервю, че руската армия се е изтеглила по тактически съображения.

Гола земя

"Руската армия напусна - тактически напусна - това селище, защото да се остава на гола земя, при положение че няма начин да се окопаеш напълно, е лишено от всякакъв смисъл. Затова руската армия се изтегли към хълмовете", посочи той.

Русия досега не е признавала загубата на Работино, чието превземане беше обявено от Украйна на 28 август. В ежедневната си сводка за бойните действия от вчера руското министерство на отбраната заяви, че силите му са отблъснали две украински нападения в района на селището.

Повече от 18 месеца след руското нахлуване Украйна казва, че напредва и че е постигнала пробив в първата отбранителна линия на Русия на няколко места по фронтовата линия, въпреки многократните изявления на Mосква, че започналото преди три месеца украинско контранастъпление е провал.

 

 

Станете почитател на Класа