Вашингтон и Букурещ обсъдиха отломките от руски дрон, паднали в Румъния

Вашингтон и Букурещ обсъдиха отломките от руски дрон, паднали в Румъния
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.09.2023
  • Share:

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и румънският външен министър Луминита Одобеску снощи са обсъдили румънското разследване относно отломките от дрон, намерени в Румъния близо до границата ѝ с Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на Държавният департамент на САЩ.

 

 

 

Отломки, за които е възможно да са от руски дрон, са паднали върху румънска територия, заяви в сряда министърът на отбраната на Румъния Ангел Тилвар, два дни след като Украйна съобщи, че руски дрон е бил взривен на територията на страната от НАТО. По-рано румънски официални представители отрекоха тази информация и заявиха, че руските атаки в съседна Украйна не представляват пряка заплаха.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг снощи заяви, че НАТО не разполага с никаква информация, която да предполага умишлена атака от страна на Русия, като същевременно подчерта рисковете от руските въздушни удари в такава близост до територията на алианса.

Русия извършва въздушни удари по цели в Украйна, откакто нахлу в съседката си миналата година, а Киев на няколко пъти е съобщавал за подозрения, че руски оръжия прелитат над или се разбиват в съседни страни, посочва Ройтерс.

 

Станете почитател на Класа