Руското супероръжие — «кошмар» за ВСУ

Руското супероръжие — «кошмар» за ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.09.2023
  • Share:

Interia: Безпилотните летатални апарати «Ланцет» на руските въоръжени сили се превърнаха в истински кошмар за въоръжените сили на Украйна

 

 

Руското супероръжие - "кошмар" за ВСУ

 

 

Руските «супердронове» «Ланцет» се превърнаха в «истински кошмар» за украинските войски, се казва в статия на полския портал Interia.

Както се отбелязва в материала, безпилотните самолети «Ланцет-3» несъмнено са едно от най-мощните оръжия в арсенала на руската армия.

„Те са истински кошмар за украинските войници“, подчертава порталът.

Военните анализатори не се съмняват, че «Ланцетите» са едни от най-добрите устройства от този тип в света, те нанасят сериозни загуби на въоръжените сили на Украйна, се казва в статията.

Сред „изключителните характеристики“ на тези дронове порталът отбелязва лесното изстрелване, мобилността, както и ефективния електрически двигател. В същото време бойната глава на дрона с тегло до три килограма, както показват кадрите от използването им, е достатъчна, за да унищожи танк или бронирана машина, пише изданието.

„Истинският феномен на «Ланцет» обаче е способността на дрона почти да спре по време на полет или да промени посоката си изключително бързо, дори точно пред набелязаната цел“, посочва Interia.

Това се дължи на Х-образните крила, които осигуряват добра маневреност и спомагат за точния удар.

Както се казва в статията, «Ланцетите» всяват ужас сред екипажите на украинските бойни машини, а мрежата е пълна с видеоклипове, показващи колко добре се справят руските дронове с унищожаването например на полските гаубици «Краб».

«Ланцет» е разработка на компанията ZALA AERO. Боеприпасите са способни да поразяват цели на разстояние от няколко десетки километра.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа