«Не остана никой»: В САЩ съобщиха за отчаяната стъпка на Зеленски

«Не остана никой»: В САЩ съобщиха за отчаяната стъпка на Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.09.2023
  • Share:

Бившият американски разузнавач Шафър: мобилизацията в Украйна показва преход към отбрана

 

 

"Не остана никой": В САЩ съобщиха за отчаяната стъпка на Зеленски

 

Решението на Владимир Зеленски за нова мобилизация във въоръжените сили на Украйна показва прехода на страната от настъпление към отбрана, заяви бившият офицер от американското военно разузнаване Тони Шафър в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

«Ако вие заявите за призив за мобилизация …в момент, когато губите, тогава вероятно ще преминете в отбрана. Считам, че сега той се опитва да планира отбрананта за есента», каза експертът.

Според него украинският лидер повтаря сценария на нацистка Германия след битката при Курск, когато нацистката армия е била принудена да отстъпи и да набира подрастващи и стари хора в армията, тъй като просто не са останали хора на военна възраст.

«Вече не остана никой. Свършиха украинците на военна възраст. Всички вече са на бойното поле», обобщава еспертът.

На 4 юни Киев започна контранастъпление в Южнодонецко, Артьомовско и най-вече Запорожко направления, хвърляйки в бойните дейстивя бригади, подготвени от Северноатлантическия алианс и въоръжени със западна техника.

На 21 юли Владимир Путин отбеляза, че противникът не е постигнал никакви резултати, а западните куратори са явно разочаровани от хода на „контранастъплението“. На въоръжените сили на Украйна, според него, не помагат нито доставките на оръжие и боеприпаси, нито хилядите наемници и съветници.

По-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви на пресконференция в Киев, че военното командване на страната иска да мобилизира повече хора.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа