Berliner Zeitung: Олаф Шолц за съжаление не е Герхард Шрьодер

Berliner Zeitung: Олаф Шолц за съжаление не е Герхард Шрьодер
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.09.2023
  • Share:

Правителството на Олаф Шолц пропусна „повратната точка“ за икономически реформи и ситуацията се влошава. Поради проблеми в икономиката „външната политика, основана на ценности“ също става безсмислена: Германия просто няма икономически лостове за защита на тези ценности. За това трябва да се обвини самия канцлер, пише Berliner Zeitung, който за разлика от Герхард Шрьодер не успя да поеме отговорност за съдбата на страната, а вместо това предпочита „хомеопатичните промени“ и „вътрешнопартийните политически игри“.

 

 

Berliner Zeitung: Олаф Шолц за съжаление не е Герхард Шрьодер

 

 

Кабинетът на Шолц проведе «синхронизиране на часовниците» и обсъди на изнесено заседание в двореца Мезеберг плановете си за извеждане на страната от кризата.

Berliner Zeitung обаче отбелязва, че тревожните съобщения идват по-често, отколкото политиците успяват да им отговорят.

И така, точно по време на заседанието стана известно, че в Германия от 10 години качеството на образованието катастрофално пада и „само малко деца могат да смятат, четат и пишат“.

Но проблемите с образованието са само върхът на айсберга, счита вестникът, а основният проблем остава германската икономика, която тази година е „единствената от Г-20, която показва свиване“.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа