The New York Times: ВСУ са в ужас от новата тактика на Русия

The New York Times: ВСУ са в ужас от новата тактика на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.09.2023
  • Share:

NYT: Въоръжените сили на Украйна са ужасени от новата тактика на руските въоръжени сили за подпалване на минните полета

 

 

The New York Times: ВСУ са в ужас от новата тактика на Русия

 

Руските въоръжени сили използват нова тактика, като подпалват минните полета, пише The New York Times.

«Според украинските морски пехотинци, руснаците се адаптират, включително използват нови тактики, за да направят вече коварните минни полета още по-смъртоносни.

Например, те поставят горивно вещество върху тях. Веднага щом украинците пристъпят към разчистване, руснаците пускат граната от дрон, предизвиквайки море от огън и взривове», се казва в публикацията.

Освен това в статията се отбелязва, че украинските военни признават превъзходството на Русия в някои важни аспекти.

„Руснаците имат повече артилерия, повече танкове, повече дронове и повече хора“, твърди ветеран от морската пехота на име Денис.

На 4 юни Киев започна контранастъпление в Южнодонецко, Артьомовско и най-вече Запорожко направления, като хвърли в бойните действия бригади, подготвени от Северноатлантическия алианс и въоръжени със западна техника.

На 21 юли Владимир Путин отбеляза, че противникът не е постигнал никакви резултати, а западните куратори са явно разочаровани от хода на „контранастъплението“.

На въоръжените сили на Украйна, според него, не им помагат нито доставките на оръжие и боеприпаси, нито хилядите наемници и съветници от Запада.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа