Пхенян проведе нова тактическа ядрена атака

Пхенян проведе нова тактическа ядрена атака
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.09.2023
  • Share:

Северна Корея е извършила вчера нова симулация на "тактическа ядрена атака" в рамките на учение, в което са били включени две крилати ракети с дълъг обсег, носещи имитации на ядрени бойни глави, предаде днес централната агенция на КНДР - КЦТА, цитирана от Ройтерс. Според държавната медия действията на Пхенян са били в отговор на съвместните военни маневри на САЩ и Южна Корея.

 

 


Вчера южнокорейските военни съобщиха че Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети в посока Жълто море, а в петък КЦТА информира за друга симулация на "тактически ядрен удар".

"Тактическата ядрена атака" е била извършена, за да "предупреди враговете за реалната заплаха от ядрена война", посочи КЦТА на фона на действията на Пхенян по "възпиране на Вашингтон и Сеул".

"Ядрената мощ на КНДР ще се укрепи позициите си за ответно бойно противодействие по всякакъв начин, за да възпре войната и да запази мира и стабилността", обявява КЦТА.

Съвместните летни военни маневри на Южна Корея и САЩ под наслов "Щит на свободата" приключиха в четвъртък след 11 дни, в които имаше учения на бомбардировачи Б-1Б.

Станете почитател на Класа